Vechtscheiding

Een vechtscheiding is een scheiding met erge ruzie. Je ouders schelden elkaar uit, gooien met spullen of slaan elkaar zelfs. En jij zit er middenin.

Het komt niet door jou

Als jouw ouders gaan scheiden, komt dat niet door jou. Ze hebben problemen met elkaar. Ouders denken dat hun kinderen het niet door hebben. Soms hebben ze het zo druk met ruzie maken, dat ze daar niet eens over nadenken.

Kiezen tussen je ouders hoeft niet!

Er zijn ook ouders die gemene dingen zeggen over de andere ouder. Die ouder wil soms dat je één ouder dat kiest. Je hoeft niet te kiezen. Dat kan ook meestal niet. Vaak houd je nog evenveel van allebei.

Kiezen tussen je ouders mag soms wel!

Soms wil je misschien wel kiezen: dat kan vaak geregeld worden.

In elke klas zitten ze.

Wist je dat elk jaar 34.000 kinderen in Nederland meemaken dat hun ouders gaan scheiden? Bij 6000 kinderen maken de ouders daarbij veel ruzie. In elke klas zitten kinderen die dit meemaken.

Villa Pinedo

Als jouw ouders gaan scheiden, ben je waarschijnlijk verdrietig, boos of wanhopig. Ook al is scheiden geen kindermishandeling, je kunt best verdrietig zijn! Villa Pinedo helpt.

Buddy

Op de site van Villa Pinedo kun je in contact komen met een Buddy! Een Buddy is een jongere die ook een scheiding heeft meegemaakt. Hij (of zij) beantwoordt vragen, geeft advies of luistert. Ze zoeken een buddy die bij jóu past.

Praat met ze via de Buddy App of het forum op de site.

KIES voor kinderen

Als je ouders gaan scheiden, is dat niet leuk.  Je hebt misschien veel vragen. Misschien wil je weten wat andere kinderen die dit meemaakten hierover dachten.  Kijk daarom ook eens bij KIES.

Hulp:

Op deze site vind je een speciale pagina met informatie, telefoonnummers en chats waar je hulp kunt vinden. Ook villa Pinedo vind je daar. Kijk op de pagina ‘Waar vind je hulp.’

Bekijk deze Klokhuis aflevering over scheiden.