Wie ben ik

Ik ben meester Anton. Ik geef al heel lang les in groep 7 en 8. Ik zie in mijn eigen klassen dat kinderen soms nare dingen meemaken. Ze worden bijvoorbeeld gepest, er is ruzie thuis of op school of hun ouders gaan scheiden. Die kinderen denken soms dat het hun schuld is.

In de klas

Ik vind het belangrijk om in de klas te praten over wat kinderen meemaken. Ik wil kinderen graag leren hoe belangrijk het is om hulp te vragen en hulp te geven.

Wat ik belangrijk vind

Ik wil alle kinderen uitleggen dat de dingen die je hier leest, niet jullie schuld zijn. Ik wil je erover vertellen en meteen laten zien waar je hulp vindt. De site heet niet voor niets Kind zoekt hulp.

Je kunt ook je ouders of je meester of juf vragen om sommige van de problemen die je hier leest in de klas te bespreken. Er is een speciale pagina voor meesters en juffen op deze site: onderwijsprofessionals (want dat zijn ze 😉 ) Natuurlijk is er ook één voor ouders, die heet: Ouders.

Alle kinderen kunnen helpen!

Ook wil ik dat kinderen leren dat zij hun klasgenoten kunnen helpen. Helpen kan soms heel simpel: door gewoon een goede vriend(in) te zijn.

Doen alsof er niets aan de hand is

Veel kinderen proberen hub problemen geheim te houden. Soms omdat ze het moesten beloven. Heel eerlijk van ze. Maar: geheimen zijn er in 2 soorten.

Twee soorten geheimen

Geheimen waar je blij van wordt, zijn goed.

Geheimen waar je niet blij van wordt, zijn slecht.

Slechte geheimen mag je delen

Een  slecht geheim mag je delen. Het helpt je echt. Zoek hulp bij iemand die je vertrouwt. Je ouders, de meester of de juf, een buurvrouw of buurman, een oom of tante.

Soms zegt iemand dat je deze dingen geheim moet houden, omdat je familie er anders last van krijgt. Geloof ze niet. Slechte geheimen mag je doorvertellen. Het helpt echt!

Hulp

Op deze site vind je een speciale pagina met informatie, gratis telefoonnummers en chats waar je hulp kunt vinden. Kijk op de pagina ‘Waar vind je hulp.’

Als je erge dingen meemaakt heb je hulp nodig.

Het is niet jouw schuld!

Hulp zoeken is moedig!

Slechte geheimen mag je doorvertellen!